Ananaspaj och vaniljgrädde
Till middagen igår bjöd jag på en supergod efterrätt. Ananaspaj med hemgjord vaniljgrädde. Alla tjejerna ville ha receptet så därför lägger jag upp det här på bloggen :)
Ingredienser ananaspaj
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl crémfraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker( eller 1 vaniljstång)
500 g ananas
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Vaniljgrädde:
3 dl vispgrädde
2 msk socker
1 vaniljstång
Vispa grädden så att den bli fluffig och vänd sedan ner sockret och vaniljstången. det går även bra med vaniljsocker om man inte har vailjstång hemma :)
Kommentarer
Trackback