Semester på landet och punkrocksfestival

 
Halloj i stugan. Nu har jag inte varit speciellt aktiv här på bloggen, kan ha och göra med att det inte finns något intressant att skriva om. Jag har ju inte lust att pracka på er en massa onödig information :)
 
Sedan vi hördes sist så har jag besökt Farmor på landet och jobbat som volontär på West Coast Riot. Jag har även tränat, bakat och varit på pubbquiz. Att åka till farmor var grymt trevligt. Jag har inte varit där på år och dar. Självaste farmor har jag heller inte sett på ett bra tag. Vi åt god mat, spelade yatzy på min iPad, besökte Ullared, spelade badminton och åt på amerikansk restaurang. Som grädde på moset kom även min underbara faster och hennes man förbi sista två dagarna :)
 
På festivalen fick jag sitta i garderoben och hänga in folks väskor och jackor. På grund av det braiga vädret så blev det tyvärr inte så mycket jackor, vi fick in en stackars skinnjacka samt 10 tjocktröjor. Det var dock populärare att hänga in väskor, tror vi omhändetog ca 101 väskor. På dessa 13 timmar som jag och en kille stod i garderoben så blev det alltså inte så stressigt som jag hade trott. Med min erfarenhet från garderober på krogen så hade jag förberätt mig på totalt kaos! Men där satt vi, stog vi och hoppade vi på samma ställe medan resterande folk sprang runt som galningar blanf scenerna, ölserveringen och bajamajorna. Det bästa med festivalen var nog alla snygga tatuerade grabbarna som gick förbi vårat tält. ÖGONGODIS!
 
Igår var jag på pubbqiuz med en dam jag träffade på Getaway i Gävle och hennes kompis. Mycket trevliga kvinnor :) Temat på frågesporten var film och musik, till min besvikelse var det inte det gamla goda 1-X-2 systemet vilket innebar att man var tvungen att veta det rätta svaret utan att få några alternativ. Svårt var det men vi fick ändå fram några korrekta svar, dock ledde det oss inte till någon vinst. Bättre lycka nästa gång!
 
En härlig bild på gänget när vi var på restaurang :)
 
Mor och Far
 
Så här har dom inrett en gammal bensinstation, fräsigt värre. Grym mat var det också!
 
Mamma beställde in ribs och fick så mycket mat att det hade räckt åt oss alla.
 
Min efterrätt :)
 
På väg ut mot röda sten. Hade inte sett det svenska havet på lääänge
 
Garderoben låg fint till :)
 
Det enda bandet jag fick se lite av när ska skulle hämta mat.
 
Nuså, nu får det räcka! Tack för mig, vi hörs kanske snart ingen
 
 
 
 

Festivalfunktionär

 
 
Hejsan Hejsan!
 
 
Nu har jag redan lyckats bli rastlös och otåligt i väntan på jobb så däför slängde jag iväg två an sökningar som funktionär på våra kommande Göteborgsfestivaler Way out West och West Coast Riot. Jag såg till att nämna min lilla USA utbildning och att drömmen faktiskt är att jobba med festivaler. Båda skickade besked radan idag på att jag blivit antagen (jag sökte igår). På Way out West fick jag ansvarsområdet Artistservice vilket innebär att jag kommer jobba med artistlogerna, checka in artister och annat gott. Det stod i mailet att det var den mest ansvarsfyllda uppgiften man kunde få så det passar ju mig helt perfekt.
 

Anledningen till att jag inte sökt tidigare är för att jag inte haft lust till att sälja öronproppar, samla tomburkar och visitera fulla festivalbesökare som alla andra 14-åringar gör varje festival man går på men så igår fick jag ett ryck och kände: hellre det än att sitta här och mögla! Jag är sjukt nöjd att jag sökte och att jag fick en sådan spännande uppgift, hoppas på att jag träffar lite viktiga människor där så att jag kan få lite tips på hur man tar sig in i branchen. Skapa kontakter är ju väldigt viktigt, speciellt när man inte har några :)
 
 
 
Den andra festivalen är redan på torsdag, det är bara en en-dagsfestival och jag vet ännu inte vad jag kommer att få jobba med. Jag fick bara ett mail där det stod att de absolut ville ha med mig och att jag skulle vara på plats kl.11 för att då bli indelad i en arbetsgrupp. Spänningen stiger!
 
Tyvärr är det obetalt arbete så jag fortsätter min resa mot total fattigdom, men om jag gör ett bra jobb och snackar med rätt människor så kanske det leder till något av nytta, typ ett jobb eller i alla fall något snyggt att lägga till i CV:t
 
Jag får tacka för mig, hoppas ni har det bra ute i det Svenska sommarvädret!
 


 
 

Jobbsökning på högsta nivå

 
God eftermiddag på er!
 
Som ni ser så har jag skaffat mig en ny header, tänkte att det var dags eftersom jag inte är i Hollywood längre.
 
Idag är ännu en dag utan planerade aktivtiter, precis som igår. Då blir det massa tid till att söka jobb vilket jag gör för fullt just nu. I tisdags var jag fakstiskt på intervjuv för en deltidstjänst som receptionist. Det kännde väldigt bra måste jag säga. Jag kommer ihåg mina första intervjuer när jag sökte jobb efter gymnasiet när man hade noll erfarenhet och var hur nervös som helst. Nu när jag har gjort det några gånger och även jobbat så känns det mycket bättre. Min utbildning har hjälpt mig otroligt mycket när det kommer till att vara sig själv men fortfarande säga rätt saker till personen som intervjuar. Jag var inte nervös ett dugg och kunde slappna av i min röda fotölj :) Förutom recptionsjobb så söker jag även butiksjobb och musikjobb (of course). Vi får väl se hur detta slutar. De flesta jobb jag söker sätter inte i gång för än i september-oktober som det är lite segt kan man tycka. Jag kommer hinna bli pank och dö innan den tiden är kommen. Men fram tills dess ska jag bara ta det lugn och vila upp mig, träffa vänner som jag har varit borta från och klappa katten.
 
Vad händer mer i mitt aktiva lilla liv? Igår fick jag hem en skiva som jag beställde i början av veckan. Jag har bara lyssnat på den två gågner än så länge men självklart är den kanonbra, bandet heter Ghost och jag såg dom på Getaway samt även snutt på Metaltown förra sommaren. Sjukt bra live är dom :) Förutom detta så har jag också införskaffat mig mitt allra första proteinpulver så nu kan jag äntligen bli starkast i stan! Nummer tre på positiva listan kommer det faktum att bror min har skaffat biljetter till FC Barcelona Vs. Manchester United på Ullevi. Bijetterna tog ju slut på momangen när de släpptes och där satt jag och brorsan och väntade i kö, trots att det inte fanns några kvar, snopet. Idag sålde dom då extrabiljetter och tanken var att jag skulle ta hand om detta. haha det gick ju bra, Robin ringde kl: 9.10 och jag låg i sängen och fattade ingenting. Bra då att han hade tänkt åt mig och redan fixat det själv. Vad kul det hade varit om han inte gjorde det....NOT
 
Nu ska jag ner till vårt fina centrum och hälsa på Amanda Pihl på jobbet! Ha en bra dag :)
 
Veckans shopping!

Getaway Rock Festival 2012

 
Hej på er alla glada och tokiga!
 
Nu är jag hemkommen från Gävle efter 5 dagars mys i naturen. Jag har haft en underbar upplevelse och vi hade jävligt tur med vädret. Robin körde hela vägen upp och hela vägen hem, mycket starkt gjort! Det tog ca 7 timmar per väg och då ingick mat/kissepaus. Vi slog upp våra tält där några av Robin och Stoffes kompisar bodde och detta campet hade fått det fina namnet "Fel Camp" och det var ju verklige fel camp också, förutom de 4 personerna som vi kände så var resterande invånare jävligt osköna. Då och då besökte vi lite andra göteborgare som bodde i närheten och dom såklart jättetrevliga!
 
Från campingen till själva festivalområdet (scenerna) tog det ungefär 10 minuter att gå vilket gjorde det hela lite jobbigare. Det var ju alltid band utspritt över hela dagen som man ville se och då orkade jag inte gå fram och tillbaka mellan capingen, när man väl hade tagit sig till festivalområdet så stannade man där rätt länge och när man gick tillbaka så vart det att man satt kvar. Jag missade väl 3 band eller så på grund av detta men det gör mig inte så mycket, jag tog mig självklart till dom viktigaste.
 
Det bästa med festivaler är nog all inspiration man får. Jag kollade upp alla banden innan jag åkte, precis som vanlig och skapade mitt eget lilla spelschema med dom bra banden och även dom som verkade vara bra. Detta resulterar alltid i att jag kommer hem med några nya favoritband samt en lista med ny musik som jag måste lyssna in mig på. Kanonkul är vad det är! Det näst bästa med festivaler är alla nya vänner man får. Oftast träffar jag inte lika mycket nytt folk som jag hade förväntat mig, men dom få man träffar blir man faktiskt ganska bra vän med :)
 
Här kommer lite bilder från detta spektakel:
 
              Påväg upp handlade jag på systemet för andra gågnen i hela mitt liv :)
 
            
Skönt med salladsbar på coop och fräscha bajamajor!
 
 
 
 
 
              Fredrik och Stoffe skrev bara gulliga saker på tälten
 
                                                                                               
Man blir så hungrig på festival, tillslut äter man fan vad som helst
 
 
 
 

Festivalfeber

 
Hej på er mina kära läsare. Idag har jag packat som en galning för imorgon bär det äntligen av på festival. Det var ett par år sedan nu så jag är riktigt taggad. Denna gången tar vi oss till Jävle. Bror min och hans gode vän (även min gode vän) Stoffe ska dela detta äventyr med mig precis som på alla andra festivaler :) Vi ska åka lila bil upp och det räknas ta ca 7 timmar. UNDERBART!
 
Förutom att packa så har jag även tränat idag och skypat med Connor. Känns sjukt konstigt när han sitter där borta i lägenheten.  Dom började skolan idag igen vilket jag inte är så avundsjuk på. Men jag saknar dom så otroligt mycket, speciellt nu efter vårat första Skypemöte sedan dom åkte hem på sommarlovet för tre veckor sedan. Jag hoppas att jag får annat att tänka på nu i resten av veckan.  
 
Nä nu är det dags för sängen! Ha det gött så hörs vi on några dagar :)
 
 

En vecka går snabbt

 
Hej bloggoz!
 
Nu har det redan gått en helt vecka sedan jag kom hem från Americos. Sjukt fort går det och snart är det la jul också. Jag har hunnit med en del dessa dagar men större äventyr väntar framför mig.
 
Jag hade ju lite middag i fredags med några nära och kära. Fick äntligen träffa Amandas och Marcus lille bebbe Hampus, än så länge är han väldigt lik sin far men jag har hört att det brukar bli tvärt om när dom blir lite äldre så han får la långa fina ögonfransar, storlek 37 på fötterna och vacker sångröst en vacker dag :) Haha han är ju urgullig redan nu. Middagen i övrigt var väldigt trevlig, jag grillade hemmagjorda hamburgare, serverade välkomstdrinkar i röda muggar och till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljgrädde. Det var kul att bara få träffa alla och sitta å tjöta som aldrig förr. Synd bara att inte min gode vän Johanna kunde komma. Fast det gör inte så mycket, det tog vi igen redan dagen innan med lax och jordgubbar! På fredagen blev det även utgång, jag och Emelie drog runt lite på dansgolvet och kom hem runt 5 tiden på morran.
 
Igår vart man ju såklart bänkad framför EM-finalen med svenskt plockgodis och gott sällskap i form av Amanda Pihl. Matchen var ju bra som fan och rätte man vann :) Way to go Spanien!
 
Jag har inte kört bil på ca 6 månader och jag ver redan lite halvosäker i traffiken innan jag åkte iväg så nu då har jag övningkört lite i Mölnlycke centrum med far och bror. Haha det känns faktsiskt väldigt bra, jag har inte glömt hur man gör. Igår körde jag hela vägen till Kallebäck, motorväg och mölndalskrångelvägar. Mycket bra träning må jag säga. Jag tog det lugnt som en gammal tant och det gick faktiskt över min förväntan. Ingen kom till skada och även bilen är hel :)
 
På onsdag är det dags för festival, Getaway i Gävle är destinationen och det ska lyssnas på metal så att det sprutar ur näsan!
 
Nu har jag tjötat färdigt för idag, ni får ha en underbar dag så hörs vi snart igen.
 
Jag och Amanda provade lite olika fotofunktioner på min iPad, tycker att den här blev bäst :)
 

RSS 2.0