Bra start på dagen

Det är inte alltid så lätt att äta precis när man gått upp på morgonen, speciellt när klockan ringer riktigt tidigt. Då tycker jag att det är bättre att vänta lite tills man är hungrig och kan få i sig en riktigt bra frukost. Idag hade jag visserligen sovmorgon till kl:11 men bestämde mig redan igår för baka scones till frukost! Det var typ hundra år sedan jag gjorde det och visst passar det sig en härlig vårmorgon som denna :)



Receptet hittade jag i en gammal bok från Ica som heter Sju sorters kakor.


För ca 2 portioner:

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk socker
2½ tsk bakpulver
50 g smör/margarin
2 dl mjölk

Så här gör du:

Sätt på ugnen på ca 250- 275 grader. Blanda alla torra ingrediensar i en skål. Krama in smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Dela upp smeten i två klumpar och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen så att det blir till två runda halvtjocka kakor. Ta en mjölad kniv och "dela upp" varje kaka i fyra delar samt nagga degen med en gaffel. Stoppa in plåten i ugnen och sätt klockan på ca 8-12 minuter. 

Två timmar efter frukost tog jag mig ut på en joggingtur:) Jag är numera duktigast i världen!

Sverige Moldavien





Idag spelades EM-kvalsmatchen mellan Sverige och Moldavien på råsunda i stockholm. Jag vill inte påstå att matchen innehöll speciellt mycket "fotbollsgodis". Det var en bra första halvlek från Sveriges sida, vi hade mycket boll och skapede en del fina chanser, Mikael Lustig gjorde ett viktigt första mål som förövrigt var hans första mål i landslagströjan. Man hoppades på 2-0 när Zlatan fick en straff men så blev det inte för han missade eller Moldavien målvakt Nemasco räddade straffen, det låter finare så.

Andra halvlek var i min mening jävligt blek, dåligt tempo och mycke slarv hit och dit, tråkigt nog reagerade jag knappt när Sebastian Larsson gjorde efterlängtade 2-0, även hans första landslagsmål. Matchen rullade på och Sverige slappnade av mer och mer, plötsligt med bara tre munuter kvar gör moldavien ett mål och situtionen blir en aning orolig. Tur var det att det inte var så mycket kvar av matchen att spela och Sverige lyckade hålla i bollen resten av tiden.

Det viktigaste var självklart att man fick med sig tre poäng ikväll.

Provjobba

Today har jag provjobbat på BK, det var kul att se hur det går till där inne bakom kulisserna men hade ändå förväntat mig att det skulle påminna om donken. Där hade jag tvärfel! allting var i princip annorlunda, frågan är bara: bra eller dåligt? Jag känner mig djup osäker för det känns lite som att man ogillar det bara för att man är helt van vid något annat. Hade det varit tvärt om, alltså att jag jobbade på BK och provjobbade på Mcdonald's så hade jag säkert tyckt att det de gjorde var knas också. Helst av allt vill jag bara att ett annat jobba ska ringa, ett jobb med mer tider och högre lön såklart...Keep on dreaming eller?

Grattis på 20- årsdagen!



Idag fyller min käre vän Amanda hela 20 år! Många grattiskramar till dig :)

Också vill jag säga grattis i efterskott till min underbara Johanna! Hon fyllde 20 den 15 mars. Många grattiskramar till dig määä :)

Hurra, hurra, hurraa girls!!!



Run Run Run




Nu har ju jag skickat in min skolansökning så det är bara till att vänta på svar. De kommer att skicka ett skill-test via mejl som man ska klara av på tid! Är något nervös inför detta men enligt Study abroad så har de inte haft någon som INTE har klarat det. Kanske kan jag bli den första? Nej det får icke ske...Medans jag väntar försöker jag att sysselsätta mig med andra saker, nu behöver jag inte övningsköra mer, jag måste inte fixa betyg fån min förra skolan och skriva massa bra saker om mig själv på engelska, så va tusan ska man hitta på?? Jag har bestämt mig för att börja springa! Minst 2 gånger i veckan, jag började förra veckan och lyckades med med mitt mål (alltså springa två gånger) Idag var jag ute och sprang, inte hur mysigt som helst eftersom jag började blöda näsblod på vägen, mitt inne i skogen utan papper eller annat absorberande material. Just då fick jag syn på en hund :) Som tur var hade hunden en husse, husse hade papper! problemet löst.

Imorgon ska jag provjobba på BK, det ska faktiskt bli riktigt kul :) Hoppas det jobbar trevligt folk där så man känner sig välkommen och så...Det är inte alltid lätt att vara ny. Dock känner jag ju en som jobbar där men jag vet inte om han kommer att vara där just imorgon, vi får se.

Imorgon är det även EM-kval, det ser jag fram emot! Sverige möter Moldavien på Råsunda, heja Svergie!! hehe...

Hur ska detta sluta!





Men hej!

Idag skickade jag äntligen iväg min ansökan till skolan i USA. Det känns som att det har tagit väldigt mycker mer tid än vad jag hade tänkt mig. Jag har inte lyckets sitta ner och göra allt på en gång utan alla papper har gjort lite här och lite där...men nu är det i alla fall klart och den är lagom god tid innan deadlinen- 15 april.

Jag söker just nu massor av sommar jobb. Skulle sitta fint med heltid och gärna med handelsavtal så man känner av att man har jobbat. Sedan jag började söka har jag varit på 2 intervjuver, en på Lidl och en på Burger King. Lidl- intervjuvn gick rakt åt helvetet! Plus att det låg så jävla långt bort... Burger King sökte jag till för typ ett halvår sedan, och det känns lite ovärt att byta från donken till BK, samma arbetstider och samma betalt. Fördelen är att det ligger mycket närmare och det är inte lika mycket folk där så stressen är på en lägre nivå. Känns lite tråkigt dock att lämna alla sköna typer på donken. Jag är helt enkelt splittrad, What to do???



Lite shopping

Som sagt blev det inte så mycket inhandlat i Scotland men här kommer lite bilder på det jag köpt.



Snygga men öbekväma! Jag måste gå in dem ett tag, får ta på mig ett par tjocka fuktiga strumpor.







Superfin långklänning! Fastnade för den direkt i affären, det gjorde även min mor för hon köpte en lika dan fast i beige...

Hemma igen



Nu har jag återvänt från Scotland!



Resan har varit härlig men alldeles för kort...
Scotland är ca två månader för oss i vädret, så det har varit härligt vårsolsken varje dag. Bra shopping god mat och fina saker att titta på. Personligen är jag inte så mycket för sevärdigheter och långa statspromenader så det var tur att tiden inte räckte till så mycket sånt, tyvärr blev det ju även för lite tid till shopping. Jag fick i alla fall köpa mig ett par fina skor, en ännu finare klänning och två läppstift:)



Otroligt mysiga pubbar överallt, önskar att vi hade hade mer sånt här hemma.



Jag hade kanske förvänat mig att alla invånare skulle gå runt och spela säckpipa men där hade jag fel. Såg bara några få musikanter och här är två av dem.



Resan var faktiskt min pappas födelsedagspresent, här står han och fyller år! Vi besökte två whiskydestillerier denna dag.



Nu kan jag inte vänta tills jag ska resa nästa gång! Vi får väl se när det kan tänkas bli...

Packlista

Imorgon bär det av! Jag plus familj flyger till Scotland för att fira pappas födelsedag. Det ska framför allt bli skönt att komma bort, känner mig som en självgående robot för tillfället. Jag är också nyfiken på själva Scotland, det känns som ett udda resemål och jag vet inte så mycket om det. Mina förväntningar är att vädret kommer vara ungefär det samma som hemma, alla kommer ha skön dialekt och själva staden kommer att vara extremt mysig :)

Nu till det komplicerade, vad ska man ha med sig, vi är borta fredag- måndag. Alltså inte speciellt länge men jag är världmästare på att packa med mig alldeles för mycket. Jag kan aldrig bestämma mig för typ ett par skor...men jag hoppas ju på lite shopping så väskan bör ju inte vara sprängfylld på resan dit ;p





Discobowling

Igår var det discobowling som gällde. Vi var ca 20 pers från jobbet plus några andra som bowlade på Strike i gamlestan. Först träffades några av oss på Vasastan där vi drack och tjöta lite, sedan tog vi vagnen bort till bowlinghallen och mötte resten. Jag måste säga, jag hade så jäkla kul. Själv är jag sämst på att bowla och brukar typ bli asarg för att det går så dåligt men igår spelade det ingen roll. Det var bra musik, grymt folk också kanske alkoholen hjälpte till lite, vem vet :p I slutet av bowlingkalaset när det var dags att dra sig tillbaka till stan fick vi även vara med om lite dramatik, känns alltid lika onödigt men sånt hör ju till, tråkigt nog pallar vissa inte att bli fulla ibland.
Kvällen avslutades på MAX vid "Nya" gamla Ullevi där jag fick käka mina älskade nuggets, som inte alls är lika goda som på McDonald's...
Tog 02.40 bussen hem med en från jobbet som också bor i Mölnlycke, det gillade mor min för hon vill inte att jag ska dra runt själv på stan mitt i natten :D hehe...

Här är lite bilder från kvällen:

Fyra riktigt härliga leenden :D


Jag och Sofie :) Jag har lyckats få någon skugga på min skalle så mitt hår ser fluffigt ut :s








Som sagt det blev en lyckad kväll. Tack alla som var med! Jag hoppas starkt på en repris


Viktigt möte


Idag startade jag dagen med en somrig frukost:) Gick förbi hemköp och tänke, åh, dom har nog jordgubbar där inne! Och visst hade dom det:) Tyvärr var dom inte så goda, väldigt röda och fina men smakade nästan bara vatten...



Vad har mer hänt idag, jo jag har jobbat också har jag haft ett möte med Study abroad! Eller CIS som det hette förr i tiden. Nu är jag bara en liten bit ifrån att slänga iväg min ansökan till MI i hollywood:D Min madre förljde även med så nu har hon äntligen lite koll på vad det här faktiskt handlar om. Jag blir alltid så jävla taggad på dessa möten, det låter verkligen helt grymt. Nu är det bara att hoppas av hela hjärta och själ att jag kommer in.
 
Företaget Study abroad är skitgrymma, dom vet vad dom snackar om och hjälper till att hitta det som passar bäst för dig. Man kan ställa tusen frågor och dom är fortfarande lika glada i att babbla. Och dessutom är det gratis!

Här på deras hemsida finns massa information om utlandsstudier, här hittar man även alla länder och skolor de sammarbetar med---> www.cis.nu


Lång dag



Men hej!

Idag har jag jobbat 11.15-21 på underbara McDonald's, the best way to spend a day :) I alla fall så har det varit sjukt mycket folk idag, stress stress stress. Kändes som världens längsta träingspass. Det är nog en av de bättre sakerna med donkenjobbet, man rör på sig hela tiden och under lunchen blir man riktigt svettig och go :p träning och jobb på samma gång!



Nu har jag äntligen tagit mig hem och lagt mig i soffan :) Avslutar kvällen med champions league matchen mellan Milan och Tottenham...bye bye

Barcelona Vs. Arsenal






Är ikväll bänkad framför champions league matchen mellan mitt Barca och Arsenal. Det är åttondels final och det avgörs ikväll, förra matchen spelades i london och då vann Arsenal med irriterande 2-1. Därför måste Barcelona vinna med minst två mål ikväll för att slå ut Arsenal och gå vidare till kvartsfinal. Nu är vi på hemmaplan och då är det andra puckar!

Första halvlek har helt klart dominerats av Barca men det har gått lagom trögt till på målfronten, lyckligtvis fick Messi äntligen trycka dit 1-0 i tilläggsminuterna.
Andra halvlek är helt otrolig, Arsenals stjärna Robin Van Persie Blir utvisad! Barca skapar sjuka chanser och har ett överlägset bollinnehav, ändå lyckas Arsenal från ingenfuckingstans få ett 1-1 mål på fast situation, Sergio Busques gör själv mål, haha bra där...Det är spel på ett mål i princip hela halvleken men tar lång tid innan målen trillar in, tillslut gör Xavi 2-1, och sen blir det straff för Barca, Messi tar hand om den och det gör han bra:)
Matchen slutar 3-1 och Barcelona är efter många om och men vidare till kvartsfinal i Champions league! Wihuu


Nya skor <3

Idag hämtade jag min hemklickade skor från Nelly.com. Skor gör mig så himla lycklig :) Jag önskar att jag kunde köpa alla skor jag ville...


Här är dom!

Perfekta till våren/sommaren, sköna är dom också. Jag har ju inte använt på riktigt än men jag har gått runt i dom innomhus, det gör jag alltid när jag köper nya skor :)

Dom är alltså köpta på www.nelly.com. Jag beställde dom i fredagskväll, fick sms igår om att de anlänt till posten och idag kunde jag hämta ut dom på hemköp där jag bor. Hur bra som helst, och fort gick det också!

Bloody Wednesday



Sitter nu framför tv:n och kollar på Valencia- Barcelona där det står 0-0. Messi har bränt av två superchanser och just nu känns det lagom stillastående...

Idag gick jag upp ca halv 12, satt vid datorn en stund, sedan gick jag upp och fixade frukost. Kände för någonting nyttigt och annorlunda.

Resultatet blev:

Havregrynsgröt med smaskiga bär samt en prinsessmugg mjölk :) naamy!


Började jobbet idag kl 16:30 (Musik service) Det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att gå på toa:) När jag satt där så började jag plötsligt blöda näsblod :s Jobbig siuation! Hahaha jag är glad att ingen så mig. det blödde jättemycket och ville inte riktigt sluta men efter ett tag när det hade lugnat sig passade jag på att ta lite bloggbilder:P



Very fabulous!

Det var allmänt segt på lagret idag, inte så mycket folk, inte så mycket att göra. Ingen av mina riktiga bundisar var där heller så det blev en ganska tyst arbetskväll. I morgon ska jag förbi min sjuke släkting som äntligen fått komma hem från sjukhuset, jag har inte kunnat hälsa på honom än så det ska bli fint att få ses lite. Sedan ska jag jobba ett äckelpass på donkis 19-23.30! Jag gillar inte att jabba så sent, då får man ofta stå själv i köket och det tycker jag är obehegligt, speciellt nät det helt plötsligt kommer massa folk från ingenstans. Men men vi får hoppas att det blir en lugn kväll:)

Det står fortfarande 0-0 i matchen i den 75:e minuten...fast i 76:e minuten gör Min lille Messi tillslut 0-1 till barca, efter tre Messimissar:)

RSS 2.0