Sverige Moldavien

Idag spelades EM-kvalsmatchen mellan Sverige och Moldavien på råsunda i stockholm. Jag vill inte påstå att matchen innehöll speciellt mycket "fotbollsgodis". Det var en bra första halvlek från Sveriges sida, vi hade mycket boll och skapede en del fina chanser, Mikael Lustig gjorde ett viktigt första mål som förövrigt var hans första mål i landslagströjan. Man hoppades på 2-0 när Zlatan fick en straff men så blev det inte för han missade eller Moldavien målvakt Nemasco räddade straffen, det låter finare så.

Andra halvlek var i min mening jävligt blek, dåligt tempo och mycke slarv hit och dit, tråkigt nog reagerade jag knappt när Sebastian Larsson gjorde efterlängtade 2-0, även hans första landslagsmål. Matchen rullade på och Sverige slappnade av mer och mer, plötsligt med bara tre munuter kvar gör moldavien ett mål och situtionen blir en aning orolig. Tur var det att det inte var så mycket kvar av matchen att spela och Sverige lyckade hålla i bollen resten av tiden.

Det viktigaste var självklart att man fick med sig tre poäng ikväll.